Familie van vader Willem van Hoof

Zoektocht

We vinden tante Mieke in België!

​We vinden in de archieven een nicht van Lida terug. Ze heet Mieke Philips en woont in België. Haar zoon Patrick denkt dat het familie zou kunnen zijn en dat klopt. We mogen Mieke bellen maar de telefoonlijn naar België valt weg. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
In 2011 komt Lida erachter dat haar vader niet haar echte vader is: “Ik vond een klein briefje, handgeschreven door mijn moeder, waarop stond dat mijn vader Kees niet mijn echte vader was. Mijn moeder was een gesloten boek, dus dat ze het opgeschreven heeft, verbaast me niet. Dan was het er maar uit. Ik ben meteen naar haar toe gegaan en heb gevraagd hoe dat zat. Maar ze werd kwaad en ontkende alles. Toen heb ik het maar laten zitten...”

Nadat haar moeder overlijdt kan Lida haar zoektocht maar moeilijk loslaten. Ze wil wel gaan zoeken, maar zonder naam is dat lastig: “Ik wil zo graag weten waar ik vandaan kom. Ik weet dat ik rond de Volendamse kermis in augustus 1964 verwekt ben. Mijn moeder, Willy Visser, werkte toen ook als huishoudster in Amsterdam. Ik dacht dat ze daar misschien iemand had leren kennen of dat mijn vader ook op de kermis in Volendam was dat jaar?”

Maar niets blijkt minder waar. Vlak voor de zomer krijgen we namelijk een baanbrekende mail van Lida: “Ik heb eindelijk een naam! Mijn vader heet Willem van Hoof! En hij was nog een bekende van mijn familie ook...”

Inmiddels is er zelfs een foto opgedoken van Willem van Hoof. En wat blijkt? Lida lijkt sprekend op hem! “Ik zag mezelf toen ik naar zijn foto keek. Niemand wist dat mijn moeder en Willem met elkaar zijn gegaan, maar nu valt ineens alles op z’n plek. Ik heb mijn naam op Facebook al in Lida van Hoof veranderd, want mijn eigen naam voelde niet meer als mijn naam. Maar nu zit ik nog met zoveel vragen. Wie heeft mijn vader Willem gekend of kan meer over hem vertellen?”

Aanknopingspunten:
* haar biologische vader Wilhelmus Franciscus (Willem) van Hoof (1904 - 1967)
* zijn laatste adres was Bilderdijkstraat 208-2 in Amsterdam
* hij is jarenlang steward geweest op schepen
* later was hij portier in het Rijksmuseum in Amsterdam
* is nooit getrouwd geweest, er zijn geen andere kinderen
* hij had nog een halfbroer maar die overleed toen hij 33 was
* zijn zus was Anna Maria van Hoof (1901 - 1954)
* zij was getrouwd met Johannes Adrianus Maas
* Anna en Johannes hadden twee dochters: Marie (1920) en Joke (1923 - 1979)
* Marie trouwde met een Hollemans
* Joke trouwde met Herman Phillips, maar scheidde van hem in 1963

Lida zoekt familie van vader Willem van Hoof - deel 1


Lida zoekt familie van vader Willem van Hoof - deel 2


Lida zoekt familie van vader Willem van Hoof - deel 3Delen