Vriend Joop Vastenhou(w)

Zoektocht

"Bij het zien van Joops foto kreeg ik direct een warm gevoel van binnen!"

Er komt een tip binnen over Joop Vastenhouw, hij zou getrouwd zijn met Jantje Klomp. We beginnen met het zoeken naar de familie Klomp. Er wordt heel wat afgebeld en uiteindelijk hebben we beet, we krijgen het nummer van Joop. De telefoon blijft rinkelen, maar zonder resultaat. Nog een poging tijdens de uitzending en we hebben beet! Joop hangt voor Joop aan de lijn! Luister naar de fragmenten hieronder voor het gesprek tussen Joop en Joop!

Het verhaal
Nu hij meer thuiszit is Joop naar eigen zeggen aan het 'coronaruimen' geslagen: “Er kwam een stapel foto’s tevoorschijn die ik al jaren niet meer bekeken had. Ik pikte er direct een foto van Joop Vastenhouw uit. We zaten samen op de Van Deventerschool, een mulo in Amsterdam-Oost. Ik zag die foto en vroeg me gelijk af hoe het met Joop zou gaan. Ik heb een geheugen van een vergiet als het op namen aankomen, maar Joop Vastenhouw herinnerde ik me gelijk!”

De twee Jopen komen tijdens hun middelbareschooltijd veel bij elkaar over de vloer. Hoe de vriendschap is geëindigd weet Joop niet precies: “Na de middelbare school hebben we elkaar niet weer gezien. We waren hechte vrienden op de middelbare school en ik was behoorlijk selectief in mijn vriendschappen. Toen ik de foto zag, kreeg ik direct een warm gevoel van binnen. Ik heb dat nog nooit gehad bij het zien van een foto… Ik wist gelijk dat ik er iets mee moest doen. Het lijkt me leuk om hem weer te zien! We hebben elkaar in ieder geval een jaar of zestig aan ervaringen te vertellen.”

Joop heeft zelf een poging gedaan om zijn vriend Joop Vastenhouw te vinden: “Ik heb het telefoonboek opengeslagen, maar dat is natuurlijk geen doen. Ik weet helemaal niet waar hij nu woont. We zijn allebei dik in de zeventig, niet iedereen is bovendien meer in het land der levenden. Ik hoop echt dat we hem kunnen vinden! Hij was altijd heel open en betrouwbaar…”

Aanknopingspunten:
* Joop Vastenhou(w)
* geboren rond 1942
* zat op de Van Deventerschool (Mulo) op de Insulindeweg in Amsterdam-Oost in de jaren 50
* hij woonde daar in de buurt met zijn ouders
* had blond haar

Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 1

Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 1


Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 2

Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 2


Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 3

Joop zoekt Joop Vastenhouw deel 3



Delen