Nog niet opgelost: mogelijke vader Daniel Frijn

Zoektocht

We vinden een nicht, maar waar zijn Daniels kinderen?

De Zoekbrigade ontdekt vrijwel meteen dat het gaat om de heer D.A. Frijn: Daniel Antoon. Uit zijn tweede huwelijk zijn twee kinderen geboren. Zij moeten toch meer weten over hun vader? Deze kinderen vinden we nog niet, maar er meldt zich een ander familielid: Ingrid Frijn. Als Daniel Frijn inderdaad Charles' vader is, dan is Ingrid een volle nicht van Charles. Ze weet verder helaas niet veel over de familie Frijn, maar ze weet wel van de chocoladefabriek! Zouden Ingrid en Charles familie zijn? Een DNA-test zal het moeten uitwijzen.... Andere tips? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het verhaal.

Het verhaal
Het valt Charles in zijn jeugd al op dat hij niet op zijn broers lijkt qua uiterlijk en karakter. Er worden regelmatig grappen gemaakt dat hij van de melkboer is. Pas sinds een paar jaar worden alle twijfels bevestigd. Charles doet een chromosomentest en daar komt uit dat hij geen kind is van Joop Callenbach, de man die hem heeft opgevoed. Maar wie is dan wel de vader? In 2012 komt Charles met zijn zoektocht bij Adres Onbekend. Alle pijlen zijn gericht op een kweker uit de buurt van Bussum: “Ik kwam in contact met de kweker en hij vertelde dat hij een relatie had gehad met mijn moeder, maar dat ik onmogelijk zijn kind kon zijn. We hebben een DNA-test gedaan en inderdaad: hij was niet mijn vader.”

We zijn inmiddels acht jaar verder en er is nieuwe informatie: “Het spoor is drastisch veranderd! De heer Van Rijn of Freijn zou best eens mijn vader kunnen zijn… Ik heb het van horen zeggen, dus van de spelling ben ik niet zeker. Maar hij had volgens iemand die mij benaderde op Facebook veel te maken met mijn moeder. Mijn moeder werkte samen met Joop in de chocoladefabriek Bensdorp in Bussum, de heer Freijn was daar hoofdvertegenwoordiger. In 1960 is hij de chocoladefabriek Falconet begonnen in Leiden en mijn ouders zijn toen verhuisd naar Leiderdorp, waar meneer Freijn voor woonruimte zorgde.”

Waarom zijn alle pijlen nu op de heer Van Rijn of Freijn gericht? “Hij deed wel heel veel voor mijn ouders… Hij zorgde niet alleen voor een woonruimte, mijn vader werd ook bedrijfsleider in de fabriek in Leiden. Na vier jaar moesten mijn ouders verhuizen naar Woerden, omdat het huis in Leiderdorp niet langer beschikbaar was. Meneer Freijn gaf mijn vader toen een oude Mercedes. Verder heb ik alles van geruchten. Mijn moeder valt niets meer te vragen, want zij is overleden in 1989. Mijn vader Joop is overleden in 1992, ik heb geen idee of hij hier iets van heeft geweten. Maar ik geef de zoektocht nog niet op!”

Aanknopingspunten:
* meneer Van Rijn of Freijn
* hij was in 1957 hoofdvertegenwoordiger bij de chocoladefabriek Bensdorp in Bussum
* in 1960 begon hij de chocoladefabriek Falconet in Leiden
* hij reed jarenlang in een oude Mercedes
* laatst bekende adres: Numansdorp

Charles zoekt vader Freijn deel 1


Charles zoekt vader Freijn deel 2


Charles zoekt vader Freijn deel 3


Charles zoekt vader Freijn deel 4Delen