Liefde Jaap de Boer

Zoektocht

"Bijzonder dat mijn vader nog zo veel heeft losgemaakt!"

Een oud-collega van Jaap de Boer meldt zich. Hij weet te vertellen dat Jaap een zoon heeft: Bram. Dat blijkt een goed spoor naar de familie De Boer in Delft. We vinden Bram en hij vertelt dat Jaap helaas veertien jaar geleden is overleden. Precies in die periode klopte Jaap bij Maria aan... Misschien om te vertellen dat hij ziek was? Een lichtpuntje, gelukkig wil zoon Bram heel graag contact: "Ik vind het heel bijzonder dat jij mijn vader vandaag zoekt, dat mijn vader nog zo veel heeft losgemaakt... Het was een hele lieve en vrolijke man!" Luister naar de fragmenten hieronder voor het gesprek tussen Maria en Bram.

Het verhaal
Maria’s jeugd is niet makkelijk, maar gelukkig is daar een lichtpuntje: Jaap de Boer. De drie jaar oudere Jaap maakt indruk op Maria: “Ik was een jaar of zestien en Jaap is eigenlijk nooit uit mijn gedachten gegaan. Hij vertelde altijd over zijn ouders en broer en zus. Ik vond het heerlijk om naar zijn verhalen te luisteren. Ik heb zijn naam altijd onthouden en dat zegt heel wat, want ik ben normaal gesproken helemaal niet goed met namen!”

Het contact met Jaap is voor Maria altijd meer geweest dan alleen een vriendschap: “Ik was altijd een beetje bang voor jongens door mijn vader. Hij wilde absoluut niet dat ik zwanger zou worden. Dus ben ik gestopt met jongens, ik vond ze doodeng. Maar Jaap was misschien wel mijn eerste liefde, van toen ik nog niet wist wat liefde was... Ik had misschien wel vlinders, maar wist niet wat dat was. Hij was zo’n lieve jongen, hij accepteerde mij zoals ik was. Maar ik was zo preuts!”

Het contact tussen Maria en Jaap verwatert, ze verliezen elkaar uit het oog: “Ik heb online gezocht, maar niets gevonden. Maar weet je? Jaap heeft mij ook gezocht! Een jaar of dertien geleden kwam ik thuis en zei mijn man dat er een meneer uit Den Haag voor me aan de deur had gestaan. Ik moest heel diep nadenken en opeens wist ik het! Dat moet Jaap zijn geweest. Hij had daarvoor nog een kaartje gestuurd vanuit Den Haag om te zeggen dat hij getrouwd was. Ik ben hem helaas misgelopen en hij liet geen contactgegevens achter. Heel jammer, want we hebben dus naar elkaar gezocht!”

Aanknopingspunten:
* Jaap de Boer
* geboren rond 1946
* woonde rond 1965 op de Thierenkade in Rijswijk met zijn ouders en broers en zus(sen)
* hij kwam in de jaren 60 regelmatig in Middelburg
* hij zat misschien in militaire dienst
* hij is getrouwd en verhuisd naar Den Haag
* zij hadden kinderen, hoeveel is niet bekend
* Jaap werkte op een postkantoor in Den Haag

Maria zoekt liefde Jaap de Boer deel 1


Maria zoekt liefde Jaap de Boer deel 2


Maria zoekt liefde Jaap de Boer deel 3Delen