Vrienden Wim en Ria Timmerman

Zoektocht

"Wie weet kunnen we binnenkort naar een terras met z'n vieren!"

De provincie Utrecht wordt wakker, ons antwoordapparaat wordt overspoeld met reacties over Wim en Ria Timmerman! De familie is bekend bij velen en Wim en Ria zijn allebei nog in leven. Na zoveel reacties duurt het niet lang, voordat Ria zich bij ons meldt: "Ik hoorde het van wel vier mensen! We waren helemaal verbaasd, maar heel mooi dat je me zoekt hoor, Ute! Het is allemaal zo lang geleden. Wie weet kunnen we binnenkort een keer ergens aan het water op een terrasje zitten! Varen doen we niet meer..." Beluister de fragmenten hieronder voor het verhaal. 

Het verhaal
Ute en haar man Rein hebben het nog regelmatig over hun vrienden Wim en Ria Timmerman. Ze leren elkaar kennen in de jachthaven in het Limburgse Ohé en Laak, waar ze een bootje hebben: “Wij hadden een klein motorbootje, maar Wim en Ria hadden een grote zeilboot waar ze met hun twee kinderen vaak te vinden waren. Het was altijd heel gezellig met hen! We werden uitgenodigd op de zeilboot en andersom kwam het gezin Timmerman ook graag mee op onze motorboot. Dit was het begin van een vijftien jaar durende vriendschap…”

Ute en Rein wonen destijds niet in Nederland, maar in Keulen. Ze gaan regelmatig op vakantie naar Nederland, waardoor ze de familie Timmerman blijven zien: “Er waren veel bezoekjes over en weer. Zij kwamen bij ons met de kinderen en wij gingen regelmatig die kant op! We genoten van hun kinderen, Ruud en Marja. We maakten hun verhuizing van Heerlerheide naar Nieuwegein nog mee, daarna zijn we in de jaren 80 het contact verloren. Zo lang geleden alweer…”

De gegevens van de familie Timmerman gaan verloren: “Het was zo stom. We woonden in Keulen en gingen ook verhuizen. We raakten hun adres kwijt. Ik heb alles gedaan om contact op te nemen, maar de gemeente werkt niet mee. Hun oude telefoonnummer werkt niet meer en ze wonen niet meer op hun oude adres. Inmiddels wonen mijn man en ik ook weer in Nederland, dus we zouden ze heel graag opzoeken! Ik zou ze heel graag weer willen zien en spreken…”

Aanknopingspunten:
* Wim en Ria Timmerman
* ze hadden twee kinderen: Ruud en Marja
* Wim werkte bij de belastingdienst in Heerlen
* Ria werkte op kantoor bij Margriet
* ze waren gek op varen en zeilen
* ze hadden een zeilboot op de Loosdrechtse Plassen 
* met hun zeilboot lagen ze vaak bij een jachthaven bij Ohé en Laak
* ze woonden aan de Schilstede in Nieuwegein

Ute zoekt vrienden Wim en Ria Timmerman deel 1


Ute zoekt vrienden Wim en Ria Timmerman deel 2Delen