laatste medewerker van Schröder

Zoektocht

Het schilderij gaat terug naar de énige werknemer van het land!

Na de uitzending meldt Ton Sijbom zich. In 1987 werd hij aangenomen door E. Schröder en vertelt dat het bedrijf is overgenomen door Sadesa. En hij is de énige werknemer van Nederland. Hij neemt het schilderij graag in ontvangst om het een mooi plekje te geven! Beluister de uitzending van 28 juni 2020 voor het gesprek tussen Ton en Dirk.

Tijdens de uitzending
Er komen veel tips binnen over de familie Schröder, maar tot nu toe nog zonder succes. De Zoekbrigade vindt een telefoonnummer en adres in Rotterdam, maar helaas... dat werkt niet meer. Ze vinden ook een oud artikel over de brand met een datum: 17 mei 2003. Verder dan dit komen we nog niet. Wie weet waar we E. Schröder of familie kunnen vinden? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten voor het hele verhaal!

Het verhaal
De leerlooierij tegenover het telecommunicatiebedrijf van Dirk staat al sinds 1997 leeg. Jongeren hebben het pand toegeëigend en flink vernield. Samen met Hans, die ook een bedrijf op het industrieterrein heeft, besluit Dirk om een kijkje te nemen in het pand: “Alles was kapot gemaakt! Er was echt niks meer van over, behalve een schilderij. Een portret. Het was volledig intact gebleven, geen beschadiging en nog met een lijst. Heel vreemd dat jongeren het schilderij met rust hebben gelaten.”

Dirk en Hans besluiten het schilderij mee te nemen, om te voorkomen dat het schilderij alsnog zou worden vernield: “Ik ben een echte kunstliefhebber, het schilderij staat nu in een kunstkamer waar de temperatuur precies goed is en dat is maar goed ook! Een paar dagen nadat we het schilderij mee hadden genomen, brandde het hele gebouw namelijk af… Alsof het zo moest zijn dat ik het schilderij meenam. Er was helemaal niks van het grote gebouw over.” 

Maar van wie is het schilderij? Dirk zou het heel graag terug willen geven aan de eigenaar: “Ik denk dat de familie heel blij zou zijn! In het gebouw vond ik een visitekaartje met daarop de naam E. Schröder. Hij staat op het schilderij en was de eigenaar van het bedrijf. Ik heb geprobeerd om de familie te vinden, ze hebben vast ergens anders een leerlooierij. Volgens mij kwamen ze oorspronkelijk uit Rotterdam, wie weet hebben ze daar nu wel een bedrijf…”

Aanknopingspunten:
* eigenaar van het gevonden schilderij
* op het schilderij staat E. Schröder
* hij moet nu ongeveer in de negentig jaar oud zijn
* hij had een leerlooierij aan de Looierij 9 in Zevenbergen
* rond 1997 is hij vertrokken met het bedrijf
* zijn zoon of kleinzoon was destijds werkzaam binnen het bedrijf
* de familie komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Rotterdam
* het pand van de oude leerlooierij in Zevenbergen is tussen 1998 en 2009 afgebrand

Dirk zoekt E. Schröder (schilderij) deel 1

Dirk zoekt E. Schröder (schilderij) deel 1


Dirk zoekt E. Schröder (schilderij) deel 2

Dirk zoekt E. Schröder (schilderij) deel 2Delen