Liefde Hans Bernards

Zoektocht

"We waren elkaars eerste liefde!"

Een verzoekplaat op de regionale omroep slaat in bij Wilma. Iemand vraagt een plaat aan voor Hans en wilma denkt: "Dit moet mijn Hans wel zijn!". De zoektocht begint bij omroep Gelderland. De vraag is, wie vroeg het nummer aan? Na enig overleg krijgen we het nummer van de zus van Hans! Hij komt maar al te graag in de uitzending: "Wilma, jij was mijn eerste echte vriendinnetje! Weet je dat? Ik heb een ander meisje voor jou afgewezen!" Luister de fragmenten hieronder terug voor het verhaal. 

Het verhaal
Wilma luistert op zondag 24 mei 2020 naar Radio Gelderland, een halfuurtje voor Adres Onbekend: “Ik schrok wakker, want daar viel ineens de naam van mijn eerste liefde: Hans Bernards. Iemand had een plaatje aangevraagd voor Hans, omdat hij jarig was. Volgens mij werd het aangevraagd door zijn broer.” 

Wilma en Hans ontmoeten elkaar tijdens de krantenwijk van Wilma. Zij is dan zestien jaar en helemaal verliefd: “Hans was al ouders, hij was dienstplichtig militair. Mijn moeder probeerde hem uit mijn buurt te houden, omdat ik zo jong was. Dat lukte enigszins, maar een jaar later was ik zwanger van mijn volgende vriendje.” Wilma trouwt en wordt op haar achttiende moeder. Later is ze gescheiden van haar man en woont ze in Duitsland: “Toen ik terugkeerde naar Nederland ben ik gaan zoeken naar mijn twee oude vlammen. De een heb ik gevonden, maar Hans nog niet!”

Hans en Wilma hebben zo’n driekwart jaar verkering gehad: “Ik weet nog dat we op het 25-jarige huwelijksfeest waren van zijn ouders. We hebben toen een toneelstukje opgevoerd, ik ben benieuwd of hij dat nog weet. Misschien weet hij het wel allemaal niet meer, mannen onthouden die details over het algemeen niet, haha. Ik ben heel benieuwd hoe het met hem gaat!”

Aanknopingspunten:
* Hans Bernards
* woonde in de Tooropstraat in Nijmegen tegenover de Nimco schoenenfabriek
* op 24 mei 2020 werd rond 11:30 uur een plaatje aangevraagd op Omroep Gelderland door zijn broer, omdat Hans (bijna) jarig was


Wilma zoekt liefde Hans Bernards deel 1


Wilma zoekt liefde Hans Bernards deel 2Delen