Vriendin Loes Cavens

Zoektocht

"Dat was nog eens goed gezelschap op Ibiza!"

Het gaat snel, want Loes staat bij ons op de voicemail: "Ja, hallo? Ik hoorde dat ik werd gezocht, maar door wie?!". Loes vindt het al leuk dat ze gezocht wordt in Adres Onbekend, maar als ze hoort door wie, is ze niet meer te houden. "Ik vind het echt hartstikke leuk dat je me zoekt, Gerry! Ik heb hele goede herinneringen aan onze tijd op Ibiza. Dat was nog eens goed gezelschap!" Beluister het hele gesprek hieronder.

Het verhaal
Het is begin jaren 70 als Gerry met haar gezin op vakantie gaat naar Ibiza: “Nou, dat was een hele onderneming hoor, met twee kinderen naar Ibiza. Dat was echt wat, maar wij vonden het geweldig! We hadden ook meteen goed gezelschap, want al bij aankomst in het hotel ontmoetten we de iets jongere Loes Cavens. Zij was heel gezellig en vond alles leuk! Wij waren net zo makkelijk. Ik vond de extra aanhang alleen maar gezellig.”

Gerry herinnert zich Loes als een hele vlotte en stoere meid: “Ze ging alleen op vakantie en haakte zo aan. Ze was heel erg opgewekt en vrolijk. Met de kinderen klikte het ook goed! Bij terugkomst hebben we contact gehouden. Ze kwam vaak logeren. Wij niet bij haar, ze woonde op kamers in Best. Maar uiteindelijk verwaterde het contact...”

Toch denkt Gerry vaak aan Loes. Laatst nog, toen ze met haar vriend over het kerkhof liep in Brabant: “Mijn man is overleden. Ik heb nu een vriend, die in Veldhoven woont. Dat is vlakbij Eindhoven en dan denk ik altijd aan Loes, want Loes kwam daar vandaan. We liepen laatst over een kerkhof in Veldhoven en daar zag ik op verschillende stenen de naam Cavens staan. Ik dacht gelijk: 'Zou dat familie zijn van Loes?'. Zo wordt het elke keer aangewakkerd. Het zou heel leuk zijn om Loes te bezoeken als ze nog in Eindhoven woont!”

Aanknopingspunten:
* Loes Cavens
* is geboren begin/half jaren 50
* zij kwam uit (de buurt van) Eindhoven
* werkte daar in het Catharina Ziekenhuis (niet als verpleegster)
* ze klonk Brabants
* woonde op kamers in Best, in een wit huis ergens bij de Stationsstraat
* ze had een broer

Gerry zoekt vriendin Loes Cavens deel 1


Gerry zoekt vriendin Loes Cavens deel 2Delen