kinderen van Guus en Theo Schoon

Zoektocht

"Ik ben je nooit vergeten Mirjam!"

We worden van alle kanten getipt over de broers en zussen Schoon. We bellen Rita, de oudste van de kinderen Schoon. En zij kan zich Mirjam nog goed herinneren! Niet alleen Mirjam heeft vaak aan de familie Schoon gedacht maar andersom ook: "Ik wil graag contact met je Mirjam! Bij ons thuis was het altijd een zoete inval. Ik kan me nog herinneren dat we met z'n allen in de woonkamer sliepen, omdat het zo druk was bij ons thuis. Jij was daar ook bij! Ik ben je nooit vergeten..." Beluister de onderstaande fragmenten voor het gesprek tussen Mirjam en Rita. 

Het verhaal
Als jong meisje komt Mirjam al bij de familie Schoon in Rotterdam-Zuid. Ze voelt zich thuis bij de familie: “Ik werd als jong meisje goed opgevangen door Guus en Theo. Tante Guus noem ik haar. Ik heb bij hen een hele harmonieuze sfeer geproefd, die ik thuis niet had. Alles leek een eenheid. Ik heb daar nooit ruzie gehad of gezien. Nooit!"

Mirjam groeit deels op bij de familie Schoon. Zelf woont ze met haar zussen en ouders in Pendrecht in Rotterdam, maar ze komt liever in Zuid. Want daar woont de familie Schoon! Ze houdt altijd contact met oom Theo en tante Guus. Na hun overlijden bewaart ze hun adres en telefoonnummer. Mirjam probeert nog vaak te bellen, in de hoop dat een van de kinderen oppakt: "Maar ik kom niet verder dan een afsluittoon..."

De kinderen van Theo en Guus waren als broers en zussen voor Mirjam: “Ik zou heel graag contact met ze willen! Ik woon in België, dat is toch best wel eenzaam… Het was altijd zo fijn bij de familie Schoon! Het zou fijn zijn om af en toe contact te hebben met de kinderen van Theo en Guus.”

Aanknopingspunten:
* de kinderen van Guus en Theo Schoon
* Rita (1946), Nora (1947), Ted (1948), Ellie (1949), Petra (1950) en John (1966)
* Guus en Theo leven niet meer
* ze woonden aan de Rondewij in Rotterdam
* Rita is getrouwd met ene Kik
* Nora is getrouwd met Aad en zou in Den Haag wonen
* Ellie zit of zat op een koor in Roosendaal of Bergen op Zoom

Mirjam zoekt familie Schoon deel 1

Mirjam zoekt familie Schoon deel 1


Mirjam zoekt familie Schoon deel 2

Mirjam zoekt familie Schoon deel 2Delen