Nog niet opgelost: mede-slachtoffers geweldsincident

Zoektocht

"Er is nog iets extra moois ontstaan uit de zoektocht..."

Ton is terug in de uitzending en met goed nieuws! Hij heeft een leuke vrouw ontmoet: "Het is een omgekeerde Adres Onbekend ervaring. Ik hoef niet meer te zoeken op de radio, ik heb haar gevonden!" Naar slachtoffers van het geweldsincident zoekt Ton nog wel! Tips? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Tijdens de uitzending
Ton heeft veel hulp gehad bij het verwerken van zijn trauma maar helemaal afsluiten kan hij het nog niet: "Mijn psycholoog heeft wel gezegd dat het voorval weg is, dat is verwerkt maar ik heb nog een ding nodig om het af te sluiten. Mijn vrienden hebben vaak gezegd, goh laten we maar champagne gaan drinken op de plek waar het gebeurde, dan is het klaar." Dit is niet de vorm die Ton wil kiezen, hij is nog steeds op zoek naar getuigen en slachtoffers van het ongeluk: "Mijn kaak is nog steeds kapot. Maar als ik betrokkenen kan spreken, dan is het alleen nog een medisch traject..." Tips? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Luister de fragmenten terug voor het hele verhaal.

Het verhaal
Op 6 juli 2018 is Ton 's avonds aan het werk als verkeersregelaar bij de toegangsweg tot het Utrechtse restaurant Soia. Het is een ‘gewone’ zomeravond, met veel muziek en gezelligheid: “Ik vulde de laatste vrije plekjes met auto’s die aan kwamen rijden. Op een gegeven moment kwam er een vrouw in een rolstoel aan met twee begeleiders. Het is een smalle weg, dus de vrouw moest daar met haar begeleiders overheen. Ze kon moeilijk in het gras gaan rijden.”

Maar een van de auto’s achter hen begint ongeduldig te toeteren en sjeest er vervolgens met een rotgang langs: “Ik probeerde nog een stopteken te geven, maar dat negeerden ze volledig. Er sprongen vervolgens twee mannen uit de auto, ze begonnen te vloeken en te tieren richting de vrouw in de rolstoel. Ik probeerde het netjes te houden, maar een van de mannen liftte zijn vuist en sloeg mij keihard op mijn kin. Mijn kaak lag in twee stukken. Gelukkig was er een restaurantbezoeker die mij hielp en een ambulance belde.”

Tijdens het incident hoort Ton de vrouw in de rolstoel op de achtergrond: “Ze zei dingen als: 'Waar ben je nou mee bezig!?' Haar verbale steun hielp mij op dat moment door de pijn heen...” Ton doet nog diezelfde avond aangifte en de daders worden opgepakt: "Ik wilde heel graag in contact komen met de vrouw in de rolstoel, maar zij had geen aangifte gedaan. Terwijl zij later ook nog klappen heeft gekregen, dat hoorde ik... Ik denk nog veel aan die avond en zou de andere slachtoffers en de jongen die mij hielp graag willen spreken. Ik wil ze trakteren op een kopje koffie bij Soia!”

Aanknopingspunten:
* mede-slachtoffers/getuigen van geweldpleging
* het incident vond plaats op 6 jui 2018 rond 20:30 uur op de toegangsweg richting restaurant Soia in de Utrechtse wijk Oog in Al
* het gaat om een vrouw van midden/eind twintig in een rolstoel (waarschijnlijk door een sportblessure o.i.d.)
* zij was met twee begeleiders van in de dertig, een man en een vrouw
* ze liepen op de Kanaalweg, onderweg naar restaurant Soia
* ze waren getuige van geweld jegens de verkeersregelaar
* de vrouw in de rolstoel is zelf ook geslagen door de twee daders
* er was nog een andere bezoeker van Soia, die de verkeersregelaar hielp
* hij was een man van midden twintig
* de daders waren twee brede mannen

Ton zoekt getuigen geweldsincident deel 1

Ton zoekt getuigen


Ton zoekt getuigen geweldsincident deel 2

Ton zoekt getuigen geweldsincident deel 2


Ton zoekt getuigen geweldincident deel 3Delen