Nog niet opgelost: vader Wim of Henk Snijder

Zoektocht

Of zou hij toch Henk Snijder heten? Wie weet meer?

In de uitzending van zondag 31 mei 2020 horen we van allerlei tipgevers dat Angéliques vader waarschijnlijk niet Wim, maar Henk Snijder heet! Dat wordt bevestigd door vier oud-collega's van de GVU: "Ik weet het eigenlijk wel 100% zeker. Het moet om Henk uit Ondiep gaan. Hij reed op lijn 7!" Maar niemand weet waar hij gebleven is... Weet jij het wel? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl!

Tijdens de uitzending
Angélique houdt de gemoederen goed bezig met haar zoektocht. De zoektocht begint bij het GVU, maar het archief van voor 1977 is bij een brand verloren gegaan. Er zijn geen personeelsgegevens meer beschikbaar. De zoekbrigade denkt gelukkig graag mee en zoeken in de wijk Ondiep naar een meneer Snijder(s). Zij vinden iets opvallends. De heer Snijder(s) deed regelmatig boodschappen bij de buurtsuper Reuling en om de hoek vindt de zoekbrigade een adres van een W.Th. Snijders. Van 1967 tot en met 1993 woonde W.Th. Snijders aan de Hoornekade. Zou dit de heer Snijder(s) zijn die we zoeken? Tips? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Nog voordat Angélique in 1970 wordt geboren, is haar vader al uit beeld verdwenen. Moeder Els raakt op haar zeventiende zwanger en dat wordt door haar vader niet goed ontvangen. Els' moeder reageert daarentegen een stuk milder. Angélique: “Mijn opa en oma zijn in die periode ook gescheiden. Of dat ermee te maken had? Geen idee. Mijn moeder en ik gingen bij mijn oma wonen in de Utrechtse wijk Ondiep. Al mijn ooms woonden toen ook nog thuis. Die drukte in huis heeft ervoor gezorgd dat ik geen vaderfiguur heb gemist. Ik denk dat mijn ooms die vaderrol enigszins vervulden, ook al was de jongste maar acht jaar ouder dan ik.”

Moeder Els vertelt nooit veel aan Angélique over haar vader: “Ik weet alleen dat mijn biologische vader Snijder of Snijders heet, waarschijnlijk met de voornaam Wim of Willem. En dat hij buschauffeur was bij de GVU. Ik heb er verder ook niet naar gevraagd en zeven jaar geleden is mijn moeder overleden. Ik zat altijd een beetje in een tweestrijd. Ik wist niet wat ik ermee zou moeten, hij wilde mij blijkbaar ook niet kennen. Maar nu ben ik toch wel benieuwd naar mijn achtergrond en of ik halfbroers en -zussen heb. Misschien heeft mijn vader wel nooit geweten dat ik besta!”

Toch is de kans groot dat Angélique en haar vader elkaar wel regelmatig gezien hebben. Van 1990 tot 1992 werkt Angélique als caissière bij buurtsuper Röling: “Pas nadat ik gestopt was met mijn werk daar, vertelde mijn moeder dat mijn vader daar vaak boodschappen deed. Als we hem vinden, zou het dus zomaar kunnen dat we elkaar herkennen van de buurtsuper..."

Aanknopingspunten:
* meneer Snijder(s)
* voornaam is waarschijnlijk Wim of Willem
* waarschijnlijk geboren voor 1948
* reed in 1969 als buschauffeur bij het GVU in Utrecht
* had in 1969 een (kortstondige) relatie met Els Korporaal
* zij woonde toen in de buurt Lombok, Utrecht
* later is ze met haar moeder verhuisd naar De Omloop (Ondiep) in Utrecht
* Wim of Willem woonde begin jaren 90 ook in de buurt Ondiep in Utrecht
* hij deed toen boodschappen bij buurtsuper Röling in Utrecht
​* was in de jaren 90 getrouwd, maar met wie is onbekend

Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 1

Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 1


Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 2

Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 2


Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 3

Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 3


Angélique zoekt vader Snijder(s) deel 4Delen