Terugblik: Rob zocht zijn vader Wim Kooiman

Zoektocht

Hij blijkt Komans te heten! En hij leeft nog!

Wat blijkt? Rob heeft al die tijd op de verkeerde achternaam gezocht. Zijn vader heet niet Wim Kooimans, maar Wim Komans. Dat horen we van een oude vriend van hem, die tijdens de uitzending opbelt. En dat niet alleen... Wim blijkt ook nog gewoon te leven! En hij heeft nog negen kinderen, allemaal halfbroers en -zussen van Rob! Met een van die kinderen begint het eerste contact. Hoe dat was voor Rob en zijn moeder Gerda hoor je in de fragmenten hieronder!

Het verhaal
Rob heeft zijn vader, Wim Kooiman, nooit gezien of gekend. In de jaren zestig dient Wim in Apeldoorn als militair bij de Koning Willem III kazerne. Hij is getrouwd en vader van een groot gezin. Omdat het gezin zo groot is, woont huishoudster Gerda Biesterbos bij hen in. Gerda raakt zwanger, maar dat moest geheim blijven. Wim is namelijk de vader, maar ja... Hij heeft al een gezin! In 1963 wordt Rob geboren en al snel verlaten Gerda en haar zoon het gezin Kooiman. Na hun vertrek is er nooit meer contact met de familie.

In de jaren negentig gaat Rob voor het eerst op zoek naar zijn biologische vader. Maar hij ontvangt al vrij snel een brief van Defensie, waarin staat dat zijn vader is overleden. Kortgeleden nog maar, in 1993. Rob schrikt daar erg van, maar besluit om zijn zoektocht niet te stoppen. Hij moet namelijk ook halfbroers en -zussen hebben. En dus klopt hij in 2005 aan bij Adres Onbekend.

Tijdens de uitzending worden wij gebeld door een tipgever, een oude vriend van vader Wim. Hij heeft groot nieuws: Robs vader heet niet Kooimans, maar Komans! Rob blijkt al die tijd op een verkeerde achternaam te hebben gezocht. En misschien nog wel belangrijker: de overleden Wim Kooimans van Defensie is dus helemaal niet Robs vader... Wat heeft dat voor gevolgen? Je hoort het in de uitzending van 17 mei 2020!

Rob vond doodgewaande vader deel 1


Rob vond doodgewaande vader deel 2Delen