Grote liefde Rene Velthuizen

Zoektocht

“Wat leuk om na al die tijd weer eens van je te horen!"

We vinden een volle neef van Rene Velthuizen. Helaas heeft hij geen contactgegevens van hem, maar hij gaat voor ons rondvragen in de familie. En ja hoor! We hebben beet! Rene is blij verrast door Maria's - of Ria, zoals hij haar kent - zoektocht: "Wat leuk om na al die tijd weer eens van je te horen, Ria!" Beluister de fragmenten voor het eerste gesprek tussen Ria en Rene.​

Het verhaal
Eigenlijk wil Maria op haar vijftiende helemaal geen verkering, het leven vindt ze veel leuker zonder vriendje! Die mening wordt al snel bijgesteld als ze met een vriendin naar huis fietst en twee jongens tegenkomt: “Toen wij langskwamen, begonnen ze te fluiten en dus stapten wij van de fiets. We raakten aan de praat, ze waren aan het liften vanuit Den Bosch. Ik vond dat zo raar. Wie gaat er nou midden in de winter van Den Bosch naar Voorschoten liften? Ik bleef uiteindelijk alleen over met Rene, een onwijs leuke vent. We hebben heel lang gekletst die avond.”

Ze houden contact en krijgen verkering. Het is voor Maria haar eerste echt verliefdheid: “Bij Rene kreeg ik voor het eerst echt gevoelens voor iemand. Hij heeft veel indruk gemaakt.” Hij woont in Den Bosch, zij in Voorschoten. Maar ze schrijven elkaar regelmatig: “Af en toe kwam hij ook langs, maar uiteindelijk vond Rene’s moeder ons te jong. Ik kwam een andere jongen tegen en al snel was ik zwanger, ik was toen pas zeventien. Ik was keurig opgevoed en trouwde dus met dat vriendje, hoewel ik Rene vreselijk leuk vond...”

Ook al trouwt Maria met een andere man en krijgt ze kinderen met hem, het contact met Rene blijft en hij komt ook regelmatig langs. Toch houdt het contact geen stand. Inmiddels is Maria al jaren gescheiden en blijft ze zich maar afvragen hoe het met Rene Velthuizen zou zijn: “Mijn kleinzoon lijkt gek genoeg ontzettend op Rene. Terwijl het natuurlijk helemaal geen familie is. Het is mijn ultieme wens om Rene nog eens te zien. Ik ben een echte romanticus, ik zie ons al helemaal zitten met een goed glas wijn, pratend over het leven. Dat lijkt mij geweldig!”

Aanknopingspunten:
* Rene Velthuizen
* geboren in 1936
* woonde in de Van Noremborghstraat  in Den Bosch
* hij woonde daar met zijn ouders
* hij was enig kind
* zat in militaire dienst bij de luchtmacht
​* had erg blond haar, blauwe ogen en was ongeveer 1.85m

Maria zoekt liefde Rene Velthuizen deel 1

Maria zoekt liefde Rene Velthuizen deel 1


Maria zoekt liefde Rene Velthuizen deel 2

Maria zoekt liefde Rene Velthuizen deel 2


Maria zoekt liefde Rene Velthuizen deel 3

Delen