halfzus Helma

Zoektocht

Gerards zus heet niet Petra, maar Helma!

Wat blijkt? Gerards halfzus heet niet Petra, maar Helma! Dat vindt onze Zoekbrigade uit en ze hebben inmiddels goed contact. Gerard heeft veel en goed contact met haar. Dat vertelt hij in de uitzending van 28 juni 2020.

Tijdens de uitzending
De familie Oomes uit Oosterhout blijkt immens groot te zijn, maar tot nu toe is er niemand die ons meer kan vertellen. Ondertussen zoekt de zoekbrigade wel verder; zij vinden de doopnaam van Gerards halfzus: Wilhelmina Antonia Gerarda Maria Oomes. Zij is geboren in 1944 in Amsterdam. Wie weet meer? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl! Beluister de de fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
​Gerard weet sindskort dat hij een halfzus heeft aan zijn moederskant van de familie. Het is allemaal van horen en zeggen, tot hij begint met een familieonderzoek. Hij stuit op een eerder huwelijk van zijn moeder: “Ik dacht, daar heb je hem weer, de naam Oomes! Cornelis Leonardus Oomes. Die naam dook al eerder op toen ik ging trouwen. Ik vroeg mijn moeder er toen al naar, maar zij wilde niks zeggen. Mijn moeder is er niet meer, dus nu ga ik het uitzoeken ook!”

Wat blijkt? Gerards moeder, Miep Bakx, is eerder getrouwd geweest. Met een Cornelis Oomes. Zij hebben een dochter gekregen tussen 1944 en 1949 met de naam Petra of Patricia: “Ik groeide op als enig kind, had geen weet van een eerder huwelijk, laat staan een halfzus. Ik had altijd een goede band met mijn moeder, des te vreemder dat ik er nooit iets van wist. Ze sprak nooit over haar verleden.”

Van familieleden hoort Gerard over een Petra of Patricia: “Zij zou mee zijn gegaan met haar vader naar België. Van familie hoorde ik wel eens: 'Het is die en die uit Brabant'. En dingen als: 'Jjij hebt een zus hoor!'. Nu zag ik het inderdaad terug in de stamboom. Ik heb veel vragen, zoals waarom ze een kind zou hebben afgestaan? Mijn moeder en ik zijn mijn hele leven samen geweest. Ik vraag me ook af hoe dit allemaal voor mijn halfzus is, misschien weet ze het niet eens…”

Aanknopingspunten:
* Petra of Patricia Oomes
* geboren tussen 1944 en 1949
* haar biologische moeder is Willemina Juliana Adriana (roepnaam: Miep) Bakx
* zij is geboren in 1918 in Oosterhout
* Petra's vader is Cornelis Leonardus Oomes
* hij is in 1919 geboren in Oosterhout
* Miep en Cornelis trouwden en zijn in 1950 gescheiden
* Cornelis hertrouwde in de jaren 50 met Alisa Johanna van den Langenbergh
* zij is geboren in 1920
​* laatst bekende adresgegevens van Cornelis en Alisa: de Looiweg in Rijckevoorsel (België)
* mogelijk woonde Petra daar ook
* misschien heeft Petra in Brabant gewoond

Nieuwe informatie tijdens de uitzending:
* ze zou geboren zijn in 1944 te Amsterdam
* haar volledige naam moet zijn: Wilhelmina Antonia Gerarda Maria Oomes

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 1

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 1


Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 2

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 1


Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 3

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 3


Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 4

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 4


Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 5

Gerrit zoekt halfzus Petra Oomes deel 5Delen