perfecte leerling Hubert Wassen

Zoektocht

"Ik zie meneer Baltus nog zo voor me, met zijn stropdas en een beige jasje!"

Via zijn zoon Tim komen we in contact met Hubert Wassen in Limburg: "Ja, dit moet mijn vader zijn hoor, die is zo perfectionistisch als wat! En die karaktereigenschap heeft hij ook aan mij doorgegeven haha!" Hubert vindt het erg leuk dat zijn docent van vroeger hem heeft opgezocht: "Ik heb afgelopen week nog aan meneer Baltus gedacht! Hij was een hele correcte leraar en ik zie hem nog zo voor me, met zijn stropdas en een beige jasje." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele gesprek. 

Het verhaal
Ab is vijfentwintig als hij verhuist naar Amsterdam en in Heerlen gaat werken in het onderwijs. Vier schooljaren heeft hij gewerkt als leraar metaal en fijn-metaal aan de LTS in Heerlen: “Doordat ik leraar was, had ik nog allemaal schoolspullen thuis. Tussen de schoolspullen vond ik een werkboek van een jongen die ik heb onthouden: H. Wassen.”

Het werkboek is nog steeds in het bezit van Ab: “Ik had hem geleend omdat ik wilde laten zien aan anderen hoe mooi het was. Ik wilde het natuurlijk teruggeven, maar ik heb dat kennelijk nooit gedaan. Ik wil heel graag mijn excuses aanbieden. Als je zo ijverig bent als hij, dan verdien je dit terug te krijgen! Een van mijn stelregels was: 'De 10 is voor onze lieve heer', maar deze jongen had regelmatig een 9,5.”

Af en toe spreekt Ab nog oud-leerlingen uit Heerlen: “Met de jongens uit de hoogste klas scheelde ik maar acht jaar, moet je nagaan! Daardoor kreeg ik veel leuke reacties van die jongens en ook later, toen ik nog met die jongens correspondeerde: “Ze vertelden dat ze veel plezier hebben gehad van de dingen die ik ze heb verteld. Met H. Wassen heb ik geen contact meer gehad. Ik heb wel zijn voornaam gevonden: Hubert. Ik hoop dat hij het leuk vindt om het werkboek terug te krijgen!”

Aanknopingspunten:
* Hubert Wassen
* hij is geboren rond 1952
* was leerling aan de LTS in Heerlen
* hij zat in de klas 1D Metaal, dit was in het leerjaar 1964-1965
* in 1966 heeft Hubert zijn diploma gehaald
* hij was een blonde jongen, slank en middelgroot

Ab zoekt leerling H. Wassen deel 1


Ab zoekt leerling H. Wassen deel 2Delen