Terugblik: Gabriëlle vond vader Petr Pavel Torn

Zoektocht

"Uit de DNA-test blijkt dat hij écht mijn vader is!"

Deze zoektocht lijkt onmogelijk. Maar via de Nederlands ex-vrouw van Petr Pavel Torn, Janny, en haar man, vinden we Petr tóch! In Oostenrijk. We nemen contact met hem op, maar de man aan de andere kant van de lijn zegt een bekende van Petr te zijn en verklaart hem dood. Onrust in de studio...: "Ik weet zeker dat dit hem is hoor, waarom doet hij dit nou? Heel raar!"  Uiteindelijk neemt Gabriëlle op een later moment zelf nog eens contact op met Petr. En dan bevestigt hij alsnog dat hij degene die we zoeken: “Hij was zo erg overdonderd, hij kan zich niet eens meer herinneren dat hij zichzelf doodverklaarde. Hoe dan ook, ik heb een DNA-test gedaan en hij is écht mijn vader!” Beluister de fragmenten om te horen hoe Gabriëlle vertelt over hun eerste gesprek.

Het verhaal
Gabriëlle groeit alleen op met haar moeder. Over haar vader wordt niet gesproken. Het enige dat Gabriëlle hoort, is dat haar vader niet meer leeft. Pas als ze 22 jaar is, komt ze erachter wie haar vader is: “Mijn moeder en ik hadden ruzie, ik heb haar toen vragen gesteld over mijn vader. Ineens schreeuwde ze dat hij Petr Pavel Torn zou heten! Tot die dag had mijn moeder volgehouden dat mijn vader niet meer leefde…” Met alle informatie stapt Gabriëlle naar haar oma, want meer wil haar moeder niet vertellen.

Oma kan zich Petr nog wel herinneren: een vriendelijke man met krullend haar. Hij werkte in Dordrecht als automonteur. Of hij Gabriëlles vader is, weet oma niet. Bij de gemeente komt Gabriëlle erachter dat hij afkomstig is uit Praag en dat hij na haar geboorte nog vier jaar in Dordrecht heeft gewoond en daarna is vertrokken naar Oostenrijk.

Gabriëlle durft de zoektocht eerst niet aan, maar in 2011 neemt ze toch de stap om haar vader te zoeken: “Ik heb een coachingstraject gevolgd om zelfstandig keuzes te leren maken. Het gaat nu goed. Ik heb het gevoel dat ik de zoektocht nu wel aankan!" In de uitzending van 26 april 2020 blikken we terug op deze zoektocht, die een opvallende wending neemt...

Gabrielle zoekt vader Petr deel 1


Gabrielle zoekt vader Petr deel 2


Gabrielle zoekt vader Petr deel 3Delen