Buurmeisje Carla Hentze

Zoektocht

"Ik heb juist nu behoefte aan contact!"

Waarom heeft Carla haar toch gebeld in 1977? Die vraag blijft door Annie's hoofd spoken. We vinden Carla en zij is maar al te blij dat Annie een zoektocht is begonnen: “Ik ben alleen, heb eigenlijk niemand meer. Ik heb een latrelatie maar dat is het. Ik heb juist nu behoefte aan contact, Annie!” En of Carla zich het telefoontje nog kan herinneren? "Ik kan me er werkelijk niets van herinneren haha!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Het is 1964 als Annie wordt geopereerd aan haar arm. Ze heeft een moedervlek die weggehaald moet worden. Door de operatie kan Annie een tijd heel weinig met haar arm: “Ik moest mijn dochtertje van een jaar in bad doen, maar ik kon het niet. Ik woonde met mijn ouders in Zeist, vlakbij de familie Hentze. De dochter van de familie Hentze, Carla, heeft mij heel goed geholpen! Zij deed mijn dochtertje elke dag in bad. Dat was heel lief van haar.”

Drie jaar later vertrekt Annie met haar ouders naar Rijen in Noord-Brabant. Daardoor verliest ze contact met de familie Hentze, tot de telefoon gaat in 1977: “De telefoon ging: het was Carla! Ik kon haar helaas niet te woord staan, het moment om te bellen was beroerd. Zij kon dat niet weten. Ik was wel heel blij dat ze belde. Ik heb gevraagd of ze later terug kon bellen, maar dat heeft ze nooit gedaan. Ik had haar nummer ook niet…”

Annie wil nu graag in contact komen met Carla. Niet alleen omdat ze benieuwd is naar waarom ze destijds belde, maar ook omdat ze hoopt samen herinneringen op te kunnen halen: “Ik heb gezocht, maar kon haar niet vinden. Ik heb geen idee wat er met Carla is gebeurd. Ik ben mijn eigen weg gegaan samen met mijn dochter. Ik heb goede herinneringen aan Carla, ik blijf maar aan haar denken.”

Aanknopingspunten:
* Carla of Karin Hentze
* ze is nu begin 70
* ze woonde met haar vader en moeder in Zeist, om de hoek van de Kuijperlaan
* haar vader zat bij de Konlinklijke Luchtmacht
* Carla had een broer: Loed Hentze
* Loed was heel wat ouder, ongeveer 10 jaar
* Loed werkte als cameraman bij het NOS-journaal (1984), Pipo de Clown en Chriet Titulaer

Annie zoekt buurmeisje Carla Hentze deel 1


Annie zoekt buurmeisje Carla Hentze deel 2Delen