Nog niet opgelost: halfbroer Lody Volleberg

Zoektocht

“Ik wil hem vinden, al is dat het laatste wat ik doe..”

Al sinds haar zestiende heeft Petra geen contact meer met haar halfbroer Lody Volleberg. Dat komt door familieomstandigheden, maar daar kon haar broertje niets aan doen: “Hij is er altijd voor mij geweest. Ik ben op straat eens belaagd door een groep jongens en toen heeft Lody ze toen een pak slaag verkocht. Hij heeft mijn leven meerdere keren gered, was heel beschermend. Zo was hij niet naar iedereen, maar wel naar mij.” Toch zijn ze elkaar uit het oog verloren: “Lody heeft geen idee wat er allemaal in de familie is gebeurd. Ik vind dat hij alles moet weten.”

Daarom zoekt ze nu naar hem. En daar is haast bij, want Petra heeft waarschijnlijk nog maar een jaar, misschien twee, te leven. Ze is ongeneeslijk ziek en hoort in januari van dit jaar dat ze is uitbehandeld. De variant van haar borstkanker, waar het vijftien jaar geleden allemaal mee begon, blijkt erfelijk te zijn. En daar wil ze haar halfbroer Lody graag over inlichten: “Mocht hij kinderen hebben, dan wil ik ze kunnen waarschuwen. Dan kunnen ze zich misschien elk jaar laten testen. Ik wil het hem echt vertellen. Dat heeft hij wel verdiend na alles wat hij voor mij heeft gedaan vroeger. Hij is echt mijn held!”

Maar de zoektocht naar Lody blijkt lastig te zijn, Petra heeft zelf gevonden dat haar halfbroer in 2010 is vertrokken uit Nederland met ‘onbekende bestemming’. Ze heeft een oproep geplaatst op Facebook en zo komt ze erachter dat hij waarschijnlijk naar Frankrijk is gegaan: “Ik wil hem vinden, al is dat het laatste wat ik doe. Ik denk constant aan hem. Al spreek ik hem nog maar één keer, dan is mijn laatste wens uitgekomen…”

Beluister de uitzending van 22 maart 2020 voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten:
* halfbroer Lody Volleberg
* voluit: Jean Claud Eldard Arthur Cornelis Volleberg
* geboren in 1969
* moeder is Thea Volleberg
* biologische vader is Eldy Sneep
* Lody is geadopteerd door stiefvader Peter Volleberg
* Lody groeit op in de Klarinetstraat in Venray
* hij woont vanaf 1982 op verschillende adressen in Nijmegen
* o.a. in de Grote Straat, de Malvert en de Singedonkstraat
* hij woont daar met zijn moeder, stiefvader, zus Bea Sneel en halfzus Petra Volleberg
* later woont Lody in Venray boven waar nu de Jumbo Supermarkt zit
* hij heeft ook nog in Holthees gewoond en in Venlo
* in 2010 is hij met onbekende bestemming vertrokken (naar het buitenland)
* mogelijk woont hij in Frankrijk
* Lody heeft de land- en tuinbouwschool gedaan 

Petra zoekt broer Lody deel 1

Petra zoekt broer Lody deel 1Delen