Nog niet opgelost: getuige Jan van den Boom

Zoektocht

Hij zou in Heiloo terecht zijn gekomen...

We begonnen met het bellen van meerdere Van den Booms. We lijken in de juiste familie te zitten, maar daar zijn zó veel Jannen dat de zoektocht nog niet wil vlotten. Tijdens de uitzending krijgen we een tip dat onze Jan in Heiloo terecht zou zijn gekomen. Tips? Bel 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister hieronder de fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 1974 loopt Ada stage in een bejaardentehuis in Amsterdam. Samen met jonge werknemers en alle stagiaires woont ze in een flat vlakbij het bejaardentehuis. Via een vriendin leert ze Jan van den Boom kennen: “Jan had verkering met een vriendin. We kwamen vaak bij elkaar op bezoek en uiteindelijk ben ik aan Jan zijn buurjongen blijven plakken. Met hem ben ik getrouwd in 1978. Ik koos Jan als mijn getuige. Hij was een hele aardige en keurige jongen, anders had ik hem natuurlijk ook nooit gevraagd als mijn getuige.”

Ada verlaat Amsterdam om samen met haar partner te wonen in Almere. Eerst kraken en huren, totdat Ada via haar werk een huis kan kopen: “In 1980 zijn we gaan wonen in Almere, dat was in die tijd echt de andere kant van de wereld! Als echte Amsterdammer ging je eigenlijk de stad niet uit. We hadden Jan nog uitgenodigd, maar hij kwam nooit.”

Ada’s huwelijk houdt niet lang stand. Aangezien Jan haar getuige is geweest, wil ze dit graag met hem delen. Hij blijkt onvindbaar: “Ik had gehoord van mijn ex-schoonouders dat Jans ouders waren verhuisd. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik heb alle van den Boom-en gebeld in Noord-Holland, maar geen Jan. Ik heb Facebookoproepjes geplaats en ik ben naar de flat gereden waar Jans ouders zouden wonen, zonder resultaat. Ik ben nu al 61, Jan komt steeds weer naar boven. Dus sinds september ben ik serieus aan het zoeken!”

Aanknopingspunten:
* vriend en huwelijksgetuige Jan van den Boom
* geboren rond 1955
* woonde van 1967 tot 1987 Helena Mercierstraat 10 met zijn ouders
* moeder is Elisabeth A. van ’t Hoff (geboren 1929)
* vader is Johannes M.W. van den Boom (geboren 1926)
* Jans ouders zijn eind 1987 verhuisd naar de Tegenhouderstraat 55 HS Tuindorp Oostzaan te Amsterdam
* Jan had een oom Franciscus (geboren 1900)
* Jan had in de jaren 70 een vriendinnetje Betty
* hij is gestopt met zijn HEAO opleiding
* hij was op 11-08-1987 getuige op het huwelijk van Ada en haar ex-man
* Jan hield van tekenen en schilderen en wilde suppoost worden bij het Rijksmuseum
* rond 1980 was hij getrouwd, met wie is onbekend


Ada Dolman zoekt getuige Jan v/d Boom deel 1


Ada Dolman zoekt getuige Jan v/d Boom deel 2Delen