Nog niet gevonden: goede vriend Joan Bloemendaal


Zoektocht

De lijn naar Zwitserland lijkt te duur... Joan neemt niet meer op!

We vinden Joan Bloemendaal in Zwitserland. Amy-Lee heeft een leuk gesprek met hem, maar dan... wordt plots de verbinding verbroken. Sindsdien neemt hij niet meer op! Beluister dit spannende tafereel in onderstaand fragment.

Het verhaal
​Caroline is al lang op zoek naar haar goede jeugdvriend Joan Bloemendaal. Want wie heet er nou van achteren Bloemendaal, is geboren in Bloemendaal en dan ook nog eens aan de Bloemendaalseweg?! Nou, Joan dus. Maar hij maakte niet alleen indruk met zijn naam.

De twee ontmoeten elkaar op de gravureopleiding aan de Vakschool in Schoonhoven. Ze zitten altijd naast elkaar en raken goed bevriend: "Ook buiten school gingen we veel met elkaar om. Naar de film, wandelen. In het examenjaar hielp hij mij met studeren. Op een gegeven moment ben ik door een jongen verkering gevraagd en ik zei 'ja'. Diezelfde middag had ik met Joan afgesproken en tot mijn verbazing vroeg hij hetzelfde! Maar ik had dus al ‘ja’ gezegd tegen die ander. Hij was een halve dag te laat eigenlijk!”

Desondanks blijven Caroline en Joan goede vrienden: “Maar ik trouwde, verhuisde, kreeg kinderen. Mijn eerste kind heeft hij nog gezien, het tweede niet meer. Toen was het contact al voorbij..." Joan is in de jaren 80 alleenstaand en na de opleiding begint hij een praktijk voor voetreflexen in Amsterdam, vlakbij de Dam. Ook handelt hij in Zuid-Afrikaanse wijnen: "Hij was begaan met alles wat leeft. Zowel dier als mens. Verder was hij een rustige jongen." Caroline is hem nooit vergeten: "Achteraf gezien was hij de enige die zag wie ik was. Hij was een belangrijke vriend. Ik wil hem bedanken voor al die keren dat hij voor mij klaarstond. Ik denk dat ik hem nooit op waarde heb geschat toen."

Aanknopingspunten:
* Joan Patrick Bloemendaal (uitspraak: Joan zoals Johan maar dan zonder H)
* geboren vermoedelijk in 1953 op de Bloemendaalseweg in Bloemendaal
* had een oudere broer, misschien zelfs twee
* tussen 1971 en 1974 woonde hij op de Nes in Schoonhoven
* laatst bekende adres: tegenover een voormalige bierbrouwerij in Amsterdam in de buurt van de Dam
* hij had daar een voetreflexpraktijk en handelde in Zuid-Afrikaanse wijnen

Caroline Stam zoekt bijna liefde Joan BloemendaalDelen