NOG NIET GEVONDEN: Vriend en apotheker Hans Knop


Zoektocht

“Ik zou zo graag nog iets terug doen voor hem!”

We komen dicht bij een mogelijke Hans Knop! Beluister onderstaande fragment om te horen hoe Marion het verhaal vertelt over haar bijzondere band met Hans. 

Marion werkt in de jaren 80 samen met Hans Knop in het ziekenhuis St Annadal in Maastricht. Hij is ziekenhuisapotheker en zij assistente: “Het was een goede vriend van mij en was heel intelligent. Buiten werktijd organiseerde Hans ook tochten in de Ardennen. Met het hele team van de ziekenhuisapotheek gingen we dan wandelen. Hij deed allerlei interessante dingen en nam ons daarin mee!”

Als Marion na een uitstap naar een Amsterdamse apotheek weer terugkomt in Limburg in 1995, blijkt Hans een apotheek aan de Miereakker in Reeuwijk gekocht te hebben. Hij woont in het huis erboven. Toch is ze hem daarna uit het oog verloren: “Ik heb een aantal vrienden van vroeger al gebeld en iemand heeft ook contact opgenomen met zijn ex-vrouw Karin. Maar die weten helemaal niks. Een assistente van de Reeuwijk apotheek wilde alleen zeggen dat hij nu in Den Haag woont, maar wilde verder geen informatie geven vanwege privacy redenen...”

Voor Marion is het toch heel belangrijk om nog eens contact te kunnen hebben met Hans, omdat hij er voor haar was in moeilijke tijden: “Hij betekent heel veel voor mij. Hij heeft mij toen geholpen door geld te lenen en ik zou daar zo graag met hem over willen praten. Ik heb het nooit terugbetaald omdat hij in dezelfde periode is verdwenen...” Het maakt Marion verdrietig dat ze Hans nooit meer heeft kunnen vinden: “Ik heb namelijk het vermoeden dat hij ziek en eenzaam is en ik zou, als hij nog leeft, zo graag iets terug doen voor hem!”

Aanknopingspunten
* Hans Knop
* geboren in april (waarschijnlijk in 1940)
* heeft in 1980 gewerkt als ziekenhuisapotheker in ziekenhuis St. Annadal in Maastricht
* later was hij eigenaar van de Reeuwijk apotheek
* dit was op de Miereakker 8
* hij woonde boven de apotheek
* zijn ex-vrouw heet Karin
* Hans had een groeiziekte en een vorm van reuma
* laatst bekende woonplaats: Den Haag

Marion van Teeffelen zoekt vriend & apotheker Hans KnopDelen