Nog niet gevonden: oom Wim Fitsch


Zoektocht

"We helpen je graag zoeken, maar hebben geen contact met oom Wim."

We raken in de familie, maar de juiste Wim hebben we nog niet. Beluister onderstaande fragmenten om te horen hoe dit ging!

Het verhaal
Deborah Fitsch is op zoek naar haar oom Wim Fitsch. Ze heeft hem niet lang gekend, maar hij heeft op haar een onuitwisbare indruk achtergelaten: “Dat komt doordat hij vooral een heel lieve man was en er voor me was op een manier die ik nooit ben vergeten. Eigenlijk was hij meer een vader voor me dan mijn eigen vader.”

Deborah groeit op zonder haar vader. Haar moeder voedt haar in haar eentje op. Met de familie van vaderskant is dan ook nauwelijks contact. Deborah heeft haar opa en oma Fitsch wel gekend, maar hun namen kent ze niet. Ze weet alleen dat opa en oma een gezin van zes kinderen hadden: “Mijn opa Fitsch overleed en daarna hebben we veel contact gehad altijd met oma Fitsch. Zij zei altijd tegen mijn moeder dat ze gewoon familie was, ook al was ze niet getrouwd met mijn vader. Wij voelden ons daarom heel erg welkom bij oma Fitsch. Mijn oma was altijd bij ons. Zij was de verbindende factor. Toen zij overleed, viel de hele familie uit elkaar.”

Haar oom Wim Fitsch blijft nog wel even in beeld. Hij komt geregeld op bezoek bij Deborah en haar moeder wanneer Deborah zo’n achttien jaar oud is: “Ik zat midden in de puberteit, dus ik heb toen echt te weinig vragen gesteld. Maar wat ik weet is dat ik het fijn vond dat hij bij ons was. Hij kwam bij ons thuis en at dan mee ’s avonds. Hij leek sprekend op mijn vader. We hebben het alleen nooit over mijn vader gehad en nu mis ik mijn oom heel erg.”

Aanknopingspunten:
* oom Willem Fitsch (roepnaam: Wim)
* nu richting de 60 jaar oud
* Willem Fitsch komt oorspronkelijk uit Rotterdam
* hij was de jongste uit een gezin van 6 kinderen
* hij had twee zussen: Margaret en Ella
* vier broers: Israel, Henk, Ton
* alleen Israel is overleden
* Wim heeft tenminste één dochter: Ofra

Deborah Fitsch zoekt vaders broer: oom Willem Fitsch deel 1


Deborah Fitsch zoekt vaders broer: oom Willem Fitsch deel 2


Deborah Fitsch zoekt vaders broer: oom Willem Fitsch deel 3Delen