gevonden: zoon van Martin Bechthold


zoektocht

“Ik vind het heel bijzonder om via Loes over mijn vader te horen”

We komen in contact met de zoon van Martin: Marco Bechtold. Via hem horen we slecht nieuws: zijn vader is al achttien jaar geleden overleden. Hij had een leven met ups en downs, maar Marco wil daar wel over vertellen. Hij vindt het bijzonder dat er iemand na al die jaren nog aan zijn vader denkt. Marco is dan ook erg geïnteresseerd in het verhaal van Loes, want hij heeft nooit eerder van Loes gehoord. Hij is benieuwd naar haar herinneringen aan zijn vader en komt daarom naar de studio om Loes te ontmoeten. Loes reageert eerst heel verdrietig op het trieste nieuws, maar is heel blij als ze hoort dat Martins zoon in de studio is: “Hij lijkt sprekend op zijn vader!”, roept ze uit. Na de uitzending hebben de twee veel bij te praten. Ze houden in de toekomst contact. Loes heeft het gevoel dat ze Martin – ondanks zijn veel te vroege overlijden – wat dichterbij zich heeft. 

Het verhaal
Loes komt op haar 18e met haar familie in 1957 vanuit Nederlands-Indië naar Nederland. Op de Sibajak leert ze matroos Martin Bechthold kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. Loes en Martin brengen 26 dagen achtereen met elkaar door. Eenmaal in Nederland blijven de twee elkaar zien. Martin reist regelmatig van Overschie naar Drachten om Loes te kunnen zien. Na drie jaar heen en weer te hebben gereisd, wil Martin serieuzer worden en een volgende stap zetten: hij wil zich zelfs verloven! Loes ziet dit niet zitten: “Ik wilde eerst de wereld zien. Ik wilde reizen en me zeker niet binden. Ik wees hem af.”

Loes heeft in haar leven veel gereisd en aan Martin is ze altijd blijven denken: “Ik heb na Martin nooit meer de liefde gevonden. Hij was fantastisch, maar het was te vroeg. Ik was gewoon een oude ziel, denk ik. Ik dacht direct al aan kinderen en mogelijke zorgen die daarbij horen. Die zorgen wilde ik ontlopen.”

Een paar weken geleden vindt haar nichtje Debbie een fotootje in de portemonnee van haar tante Loes en vraagt haar naar de knappe man van de foto: “Ik had al veel eerder willen zoeken, maar ik was teveel op reis. Nu zou ik Martin toch graag weer bij me hebben.”

Loes Tehupeiory zoekt eerste liefde Martin 1


Loes Tehupeiory zoekt eerste liefde Martin 2


Loes Tehupeiory zoekt eerste liefde Martin 3


Loes Tehupeiory zoekt eerste liefde Martin 4


Loes Tehupeiory zoekt eerste liefde Martin 5Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie4 reacties

Geschreven door:  

Nellie van Bebberen

2 december 2018 - 15:43 uur

Goedemiddag, wat leuk om te horen dat Loesje op zoek is naar onze Martin, Mijn naam is Nellie van Bebberen, zus van Martin. Er komen allerlei herinneringen naar boven. Ik ben 6 jaar jonger dan Martin, dus ik weet nog goed, dat hij verliefd was op Loesje. Martin was een lieve, rustige broer die niet zoveel over zijn gevoelens sprak. Maar ik weet nog wel datLoesje heel welkom was bij ons en dat zij bij ons thuis isgeweest. Ik vind het ook leuk voor zijn zoons om dit verhaal te horen. Mijn zus en ik missen hem en onze broer Piet nog altijd. Ik ben er van overtuigd dat Martin met zijn verlegen lach dit heel fijn zou vinden. Loesje dank je dat je dit heb gedaan. Ik luister met heel veel plezier.


Geschreven door:  

Jeannine Bechthold

2 december 2018 - 14:02 uur

Goede middag, mijn naam is Jeannine Bechthold. Ik ben getrouwd met Rick een zoon van Martin. Ben ook de moeder van Bridget die ook een reactie heeft geplaatst. Ik heb Martin leren kennen in 1984. Martin was een geweldige schoonvader. Een rustige man waar je nooit last van had. Wij hebben Martin veel te vroeg verloren en missen hem nog steeds iedere dag. Maar hij zit voor altijd in ons hart en dat blijft ook zo. Soms is het leven niet eerlijk. In gedachten blijf je bij ons pa. Liefs van ons Bechies.


Geschreven door:  

Bridget Bechthold

2 december 2018 - 13:04 uur

Toen ik dit verhaal las kreeg ik kippenvel over heel mijn lijf! Ik vind het bijzonder om te lezen hoe Martin was voor dat ik ( van de verhalen ) zijn leven kende.
Martin is mijn opa, helaas heb ik hem nooit echt mogen leren kennen aangezien hij overleed toen ik 10 weken oud was.

Ik had graag veel van hem geleerd willen hebben het was een wijze man die gesloten was maar met een heel groot hart!

Met vriendelijke groeten,
Bridget Bechthold


Geschreven door:  

Marianne Verbeek

1 december 2018 - 20:09 uur

Martinpunt Is mijn ex schoonvader. Een aardige stil man. Maar wel met verhalen over de grote vaart. Zijn zoon heet Stef bierhuizen woont in Breda. Als je contact met hem wil zoeken. Kunt u beter eerst contact met mij opnemen zodat ik het aan hem kan vragen. Met vriendelijke groet Marianne Verbeek