Gevonden: halfbroer Hans Nolet


Zoektocht

28 september 2017 15:38

“Ik kan niet wachten totdat mijn broers en zussen op mijn verjaardag komen!”

De instelling in Clinge waar Hans verblijft werkt graag mee aan onze zoektocht. De begeleidster van Hans meldt zich op onze voicemail: “Ik ben Sophie en ik wil jullie graag spreken. Hans heeft weinig familie en ik denk dat hij dit heel leuk zal vinden.” Eerst voeren we een gesprek met Sophie, die met klem benadrukt dat het voor Hans allemaal heel spannend is, maar vooral een welkome verrassing. Hans krijgen we vervolgens aan de lijn en al snel stroomt hij over van enthousiasme: “Heeft Thomas veel broers en zussen? En komt hij dan ook op mijn verjaardag? Ik wil ook op zijn verjaardag op bezoek komen!”

Thomas hoort het allemaal lachend aan. Hij betreurt vooral het feit dat zijn broer Hans zonder hen heeft moeten opgroeien. Hij belooft zo snel mogelijk met een paar zussen langs te komen in Clinge en zijn dank aan Adres Onbekend is groot: “Ik kom binnenkort langs en zal op Molukse wijze mijn dank bewijzen voor het vinden mijn halfbroer.”

Het verhaal
Op een Moluks familiefeestje komt halfbroer Johan Nolet ter sprake. Vader (zie foto) heeft in totaal elf kinderen nagelaten: tien uit twee huwelijken en eentje uit een kortstondige relatie. Alle halfbroers en –zussen hebben contact met elkaar, maar één halfbroer mist: Johan Nolet.

Hij komt voort uit de kortstondige relatie van vader met Joke/Jopie Nolet uit Middelburg. Johan is geboren in 1960. Waarschijnlijk is hij opgegroeid bij zijn opa en oma. De Molukse familie zou ook hun laatste halfbroer graag verwelkomen in de familie.

Wat gebeurde er tijdens de uitzending?
Tijdens de uitzending komen er veel reacties van luisteraars binnen. Aan alle kanten worden we getipt dat de halfbroer die we zoeken niet Johan heet, maar Hans. Ook zegt men dat Hans op verschillende sociale werkplaatsen heeft gewerkt in Zeeland. We worden wijzer wanneer we familie spreken. We vinden een nicht uit de familie Nolet die bevestigt dat Johan eigenlijk Hans heet. Hij is niet opgegroeid bij Jopie, zijn moeder. De oudste broer van Jopie nam Hans op in zijn gezin in Middelburg. Hans zou later begeleid gaan wonen. Tijdens de uitzending horen we dat de instelling waar Hans verblijft heeft gehoord van de zoektocht. We moeten nu voorzichtig afwachten tot we Hans kunnen benaderen. Hoe zou hij het vinden dat hij 10 halfbroers en -zussen heeft die hem zoeken? Wordt vervolgd…

Thomas Salhuteru zoekt halfbroer Johan Nolet - deel 1


Thomas Salhuteru zoekt halfbroer Johan Nolet - deel 2


Thomas Salhuteru zoekt halfbroer Johan Nolet - deel 3


Thomas Salhuteru zoekt halfbroer Johan Nolet - deel 4


Thomas Salhuteru zoekt halfbroer Johan Nolet - deel 5Laat een reactie achter
Plaats reactie2 reacties

Geschreven door:  

Anneke

6 oktober 2017 - 16:51 uur

Geweldig vind ik dat wat jullie doen
een pluim....ik hoop dat alles goed is met Hans en dat hij het kan bevatten


Geschreven door:  

Anne Marie

1 oktober 2017 - 13:44 uur

Jopie woonde in de Breestraat , ik weet nog dat ze zwanger was van een molukse man, op de trouwdag is hij niet op komen dagen.
Jopie was niet in staat om het jongetje op te voeden , ik herinner mij dat hij als baby ondervoed in het ziekenhuis lag. Zo ver als ik weet heeft Jopie
haar broer Jan het kind verder verzorgd.