Connie en Maurice zijn weer samen na 40 jaar!


Zoektocht

23 juni 2017 16:20

Ze zijn weer verliefd: “It’s a true love story.”

Connie stond klaar om een ticket te boeken naar Israel, maar zo lang kon Maurice niet wachten: hij kwam speciaal voor haar naar Nederland. Hij kwam 4 dagen naar Rotterdam om met Connie op te trekken en dat werd een succesverhaal. Onze verslaggever Amy ging bij ze langs. Daar trof ze een verliefd stel aan, dat niet meer van elkaars zijde zal gaan wijken. “We zijn samen en we zien elkaar deze zomer alweer.” Maurice ziet nog steeds het meisje van veertig jaar geleden en zijn geluk kan niet op: “Ze heeft gezegd dat we samenblijven, zelfs als ik weer ziek word. Ik kan nu rustig sterven nu ik haar weer heb gevonden en weet dat zij het goed maakt.” Volgens Maurice zullen ze nooit afscheid nemen, want het is een ‘true love story’ die wat hem betreft nooit zal eindigen. Voor Connie is dat niet anders: “Hij is mijn lieveling.” 

Hoe zat het ook alweer?
Zeeman Maurice Marciano ontmoet in 1972 de Nederlandse Connie in Israël. Connie komt uit Rotterdam, maar heeft het stadsleven verruilt voor werken op het platteland in een kibboets. Na hun eerste ontmoeting ontstaat er een relatie, die vier jaar zal duren.

Maurice vaart voor zijn werk de hele wereld over, maar hij komt telkens weer thuis bij Connie. Zijn ouders zien hun relatie niet zitten. Connie is dan wel van Joodse afkomst, maar officieel is ze katholiek. Maurice wordt onder druk gezet om te trouwen met een Joods meisje om daar een groot gezin mee te stichten. Na vier jaar wordt de druk te groot. Conny keert terug naar Rotterdam.
In 1981 ziet Maurice haar voor het laatst, als ze kort op bezoek is in Israël. Hij ontmoet haar op een terras en heeft zijn jongste kind bij zich: "deze had van jou moeten zijn." Zo nemen ze afscheid en ze zien elkaar nooit weer.

Voor Maurice zijn de afgelopen jaren niet makkelijk geweest: hij heeft keelkanker, maar het ziet er naar uit dat hij een goede kans maakt om ouder te worden. Daar wil hij Connie bij hebben: "If I can find Connie, I would have a reason to live."

Wat gebeurde er in de uitzending:
Connie werd gevonden en bleek al 42 jaar op ons telefoontje gewacht te hebben. Ze was Maurice niet gaan zoeken, omdat ze wist dat hij getrouwd was. Ons telefoontje komt als geroepen! Hun telefonische ontmoeting is hartverscheurend. Hoe is het als ze elkaar weer zien? Onze verslaggever Amy gaat bij ze langs.

Maurice en Connie repo - deel 1


Maurice en Connie repo - deel 2Laat een reactie achter
Plaats reactie0 reacties